Tips om thee te zetten

Hoe zet je het lekkerste kopje thee?

Losse thee kun je heel goed naar eigen smaak bereiden. Hierbij een aantal tips voor het lekkerste kopje thee! Lees ook het zetadvies dat op de verpakking van elke thee staat.

Flinke theelepel..

Dosering: Een geschikte dosering is ongeveer 2 gram per kopje of een ruime theelepel met losse theebladeren. Voor een liter theepot neem je 10 gram. Vind je dit te sterk? Geen probleem! Met losse thee pas je de dosering naar eigen smaak aan.

Gun thee tijd!

Trektijd: Gun losse thee de tijd om te ‘ontvouwen’. Veelal is een trektijd van 2 à 3 minuten voldoende. Vind je het resultaat iets te sterk, laat hem de volgende keer iets korter trekken. Een grof opgerold theeblad kan soms ook wel 4 minuten trekken.

En ruimte

Thee heeft ook ruimte nodig om theebladeren goed te laten ontvouwen. Kies uit een variatie aan kopjes/glazen, mokken en theepotten. Heel handig: theepotten met filters die eenvoudig zijn leeg te kloppen en schoon te maken.

 Zacht zuiver water

Water heeft invloed op de smaak en geur van thee. Zacht zuiver water is een goede basis voor lekkere thee. Bij gefilterd water blijft de thee helder van kleur en zacht van smaak. Een gunstige bijkomstigheid is een waterkoker zonder kalkaanslag! Beter nog zijn fleswaters, met nog minder kalk en mineralen. De allerbeste fleswaters zijn Spa blauw (Nederland) en Mont Calm en Mon Roucous (België en Frankrijk).

Thee komt best tot zijn recht met water met een pH van 7 en een droogrest (mineralen) van minder dan 50 mg per liter.

Nog een kopje?

Veel soorten thee kun je meerdere keren opschenken. Dit staat op de verpakking. De smaak is telkens anders. Probeer het uit en laat je verrassen!

Per thee lees je een zetadvies.